Over Ons

Wie zijn wij

Wij, Kurt, Cindy en Bordeaux Dog Pippa zijn de trotse uitbaters van B&B Bleekhoeve. Als ongelofelijk enthousiaste reizigers, verzot op het ontdekken van de wereld en de meest wijdse natuurgebieden, hebben we al de halve wereld afgereisd. Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, IJsland zijn maar enkele landen die we al konden afvinken van onze bucketlist.

Tijdens deze reizen deden we niets liever dan logeren in een B&B: lokale inwoners kennen immers hun streek het beste en kunnen je in de juiste richting sturen van leuke wandelpaadjes en lekkere eettentjes. En zo is onze droom stilletjes aan gegroeid: er is zoveel mooie natuur in de wereld! Waarom zouden we dan de natuur die we in ons eigen dorp terugvinden ook niet voorstellen aan andere mensen die ervan willen genieten? Dus hebben we onze woning te koop gezet, en hebben we een schitterende locatie gevonden aan het Olens Broek...

De verbouwing

September 2018: Tijdens een fietstochtje zien we een leuke woning te koop staan, met wel 43 are grond erbij. Mét een rechtstreekse ingang, via een servitudeweg, naar het Olens Broek. Na een bezoekje leek het ons ideaal... dus waarom geen bod uitbrengen? Enthousiast, maar ook met een klein hartje, hebben we dan de grote stap gezet: ons bod werd aanvaard!

Maar daarna begon het echte werk pas: plannen maken, afspraken met architect en aannemers, we hadden er helemaal zin in. Het was een ongelooflijk zware opdracht, met de nodige ups en downs (iedereen die een woning verbouwd heeft, weet vast waarover we spreken!). We wilden uiteraard ook ons concept volledig uitbouwen: we zijn zelf hondenliefhebbers, en het is niet altijd even gemakkelijk om hen mee te nemen op vakantie. Daarom moesten onze gasten ook de kans krijgen om hun hond mee te brengen, zodat iedereen samen kan genieten van een welverdiende break!

Een volledige renovatie is het geworden: afbreken, isoleren, opnieuw opbouwen... you name it, we did it! De uiteindelijke verbouwing heeft 1,5 jaar in beslag genomen, maar het was het helemaal waard. We hebben de ganse renovatie uitgevoerd op een ecologische manier, met aandacht voor de natuur en de omgeving. En wat zijn we daar trots op!

Duurzaam

Onze B&B is gelegen aan de rand van een natuurgebied, en als liefhebbers wilden we verbouwen met groot respect voor de omgeving. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons huis en de B&B te verwarmen/koelen met een energiezuinige warmtepomp met geothermische diepteboringen. De vloerverwarming zorgt voor een warme sfeer in huis in de winter, en een aangename frisse temperatuur in de zomer. Energieverslindende airco's worden op deze manier overbodig.

Daarnaast liggen er wel 34 zonnepanelen op het dak van de B&B waarmee we in onze eigen elektriciteitstoevoer kunnen voorzien: de zon is immers een onuitputtelijke energiebron. Op deze manier kunnen we meewerken aan een schonere wereld met minder CO2-uitstoot en kernafval.

Onze daken zijn aangesloten op een grote waterput. Deze waterput voorziet alle toiletten in huis en in de gastenkamers van spoelwater. Hiermee beschermen we onze waardevolle grondwaterreserves.

Tapas Schotel

De inhoud van de schotel:
Serrano ham (Jamon Serrano)
Manchego kaas (Queso Manchego)
Spaanse salami (Salchichon Chorizo) 
Serrano salami (Salchichon Serrano)
Met tonijn gevulde paprika (Pimientos con atun)
Aioli
Ansjovis (Boquerones)
Spaanse aardappel salade (Ensaladilla)
Tomatensalsa (Salsa de tomato)
Olijven (Aceitunas)
Gazpacho