Wat te doen?

Wandelen

Olen is een groene gemeente! In het Olens Broek zijn er verschillende knooppunten-wandelingen voorzien waardoor je er een hele dag op uit kan trekken in de rust van de natuur. Olen heeft ook zijn eigen wandelpeters en -meters die speciaal voor jou interessante wandelingen op de kaart zetten. Wat dacht je van de audiowandeling Geritsel en Gefluister? Misschien lijkt het Achter-Olenpad met zijn kapellen je wel wat? Je kan je alvast voorbereiden door onderstaande links te raadplegen:

Download de izi.TRAVEL app of klik op de QR codes voor meer info
Olens Broek wandeling

Fietsen / Mountainbike

Zowel gewone fietsliefhebbers als mountainbikers hebben een ruim aanbod aan routes om de omgeving te verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld met de fietszoektocht van de Olense Kartoenale de mooie paadjes van Olen en Geel ontdekken. Of via het fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Antwerpen kan je een traject naar keuze uitstippelen. Liever wat avontuurlijker? De Olense mountainbikeroute bestaat uit vier lussen en heeft een totale lengte van 41,5 km. Zo is er voor ieder wat wils!

Toeristische attracties

Ontdek Bobbejaanland, het ideale pretpark voor de hele familie.
Volg deze link
In Hidrodoe ontdek je alles over water. Duik in de doe-opdrachten, vertrek op speurtocht en los mysteries op.
Volg deze link.

Wandelen, fietsen en sporten. De mooie groene regio Neteland heeft alle troeven om jou en je familie een aangename vakantie dicht bij huis te bieden.
Volg deze link

Tapas Schotel

De inhoud van de schotel:
Serrano ham (Jamon Serrano)
Manchego kaas (Queso Manchego)
Spaanse salami (Salchichon Chorizo) 
Serrano salami (Salchichon Serrano)
Met tonijn gevulde paprika (Pimientos con atun)
Aioli
Ansjovis (Boquerones)
Spaanse aardappel salade (Ensaladilla)
Tomatensalsa (Salsa de tomato)
Olijven (Aceitunas)
Gazpacho